Wanneer kun je aanmelden?

Er is een landelijke richtlijn opgesteld waarin staat beschreven wanneer een leerling in aanmerking kan komen voor onderwijs en/of ondersteuning vanuit een van de instellingen. Binnen cluster 2 zijn verschillende mogelijkheden van ondersteuning voor leerlingen met een auditieve- en/of taalontwikkelingsstoornis. Afhankelijk van de ernst van de stoornis en hulpvraag van de reguliere school kan een leerling in aanmerking komen voor plaatsing op één van de cluster 2 scholen (een onderwijsarrangement) of voor een ondersteuningsarrangement ten behoeve van ambulante begeleiding op de reguliere basisschool. Een leerling behoort tot de doelgroep van onze instelling als:

• de reguliere school (meer) specifieke expertise nodig heeft dan wat zij zelf kan bieden om aan de ondersteuningsbehoeften van de leerling te voldoen (ondersteuningsvraag) én
  • de leerling ernstige beperkingen ondervindt in de onderwijsparticipatie én
  • de leerling een ernstige taalontwikkelingsstoornis heeft of auditieve problemen (de ernstmaat)

Op dit moment is er sprake van een groei in het speciaal onderwijs. Op de Alexander Roozendaalschool en op onze ambulante dienst is er op dit moment zeer beperkt plaats voor nieuwe leerlingen. Er is sprake van een wachtlijst. Dit geldt ook voor de andere cluster 2 scholen en ambulante diensten in Amsterdam en omgeving. We zetten ons in om zo snel mogelijk voor alle leerlingen passende ondersteuning te bieden.

Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met ons Trajectbureau.

Voor meer informatie over aanmelden

Amsterdam en Purmerend

Ambulante Dienst - Amsterdam PO

Hier kunt u een kind aanmelden voor ambulante begeleiding of voor de Alexander Roozendaalschool locaties Amsterdam of Purmerend.

Bezoek de site
Almere

Ambulante Dienst - Almere PO

Hier kunt u een kind aanmelden voor ambulante begeleiding of de Alexander Roozendaalschool in regio Almere.

Bezoek de site

Onderwijsarrangement

Alles wat je moet weten over het onderwijsarrangement en plaatsing op de Alexander Roozendaalschool.